Bardejov - Piešťany 6:2, Bardejov vyhral I. hokejovú ligu

16.03.2012 Celý región

HC 46 Bardejov - ŠHK 37 Piešťany 6:2 (1:0, 2:2, 3:0)
stav série 4:3, Bardejov sa stal víťazom prvej ligy
Góly: 15. Valentín (René Schneider), 21. Baláž (Sabol), 36. Petruška (Piatak, Valchař) v pres., 43. Molnár (Školiak, Náhlik) v pres., 46. Gmitter (Baláž, Pichnarčík) v pres., 59. Petruška (Valentín) v oslab. - 28. Románek (Peško), 34. Peško (Románek)
Vylúčenia: 5:7 na 2 min.
Presilovky: 3:0
Oslabenia: 1:0.
Rozhodovali: Kubuš - Konc, Korba, Korba,

Bardejov: Marton - Valentín, Gajdoš, Takáč, Pichnarčík, Školiak, Polaček, Šimo, Mojdis - Gmitter, Sabol, Baláž, Gráčik, Dancsák, Molnár, Petruška, Piatak, Valchař, Minčák, Náhlik, René Schneider
Piešťany: Dzubina - Hruška, Bokroš, Urban, Mišura, Bučka, Tibor Schneider, Macháč - Pupák, Chylo, Ručkay, Románek, Peško, Haring, Jánoš, Ďuriš, Klčo, Mihálik, Lisoň
 
Jozef Čontofalský, tréner Bardejova: "Také vyvrcholenie prvoligovej súťaže som si predstavoval, lebo sme hrali pred fantastickými divákmi, ktorí si zaslúžili, aby oslavovali s nami. Stretli sa dve najlepšie mužstvá, no nebolo to jednoduché. Nedovolili sme hosťom využiť presilovku o dvoch hráčov, naši chlapci zabojovali, siahli na dno síl a v Bardejove sa tešíme zo zlatých medailí."
Milan Hovorka, tréner Piešťan: "Séria mala veľký náboj, oba kluby ukázali veľkú silu. Publikum na oboch štadiónoch bolo vynikajúce, no nepredstavovali sme si taký koniec. V oslabeniach sme dostali tri góly, lebo sme robili zbytočné fauly v strednom pásme. Mňa najviac mrzí, že Nitra prišla k extralige ako slepé kura k zrnu." 
 
HC 46 Bardejov je farma extraligových Kočíc, tak sa baráž medzi posledným klubom Tipsport extraligy HK Nitra a víťazom prvej ligy neuskutoční. Nitra si tak najvyššiu súťaž zahrá aj v budúcej sezóne.
 

Vyberte región